BLOG

Meer rust in je hoofd

Tof dat je mijn blog gevonden hebt! Je leest hier meer over meer rust in je hoofd en hart vinden en -spoiler alert- wat een uitdaging dat is. Mijn eigen oefening met hoofd- en hartzaken, ruimte voor creativiteit en tips voor jou! Veel leesplezier!

Wil je mijn teksten ook in je mailbox? Onderaan elk blog kun je je inschrijven voor mijn Inspiratiemail.

Minder op je telefoon zitten? Begin hier eens mee!

Minder op je telefoon zitten? Begin hier eens mee!

Wegleggen, weer pakken. Weer wegleggen. Even een appje. Even iets checken. Nog een appje. Gezellig samen een serie kijken met mijn vriend. “Gezellig”. Met mijn telefoon naast me. Mijn vriend was het niet anders gewend van me, maar dat hij het niet echt gezellig vond,...

Hoe mijn verstand me over mijn grenzen laat gaan

Hoe mijn verstand me over mijn grenzen laat gaan

Op de basisschool had ik een vriendinnetje. Of nou ja… een klasgenootje. We speelden één keer bij elkaar, ik bij haar. Op zolder. En ik moest plassen. Geen idee wat voor machtsspel zij speelde, maar ze zei ineens dat ik niet naar de w.c. mocht. En dat als ik toch zou...

Hoe krijg je minder last van je negatieve gedachten?

Hoe krijg je minder last van je negatieve gedachten?

Je kent het wel, dat zeurende stemmetje dat kritiek heeft op hoe je het doet, wat je doet, wat je niet doet, hoe je eruit ziet. Dat je harder laat lopen dan goed voor je is, of juist tegenhoudt dingen te doen die spannend zijn. In dit blog lees je wat je beter niet...

Waarom is in het hier en nu zijn zo lastig?

Waarom is in het hier en nu zijn zo lastig?

“Ik wil je vragen om met aandacht deze rozijn te bekijken”. Ze vroeg het ons met een serieus gezicht. Met zo’n acht collega’s waren we, zo’n twintig jaar geleden. Lacherig, een rozijn bekijkend. En daarna met ogen dicht voelend. Proevend. In het hier en nu zijn en...

3 tips om simpel te mediteren

3 tips om simpel te mediteren

Opmerken Opmerken Opmerken Flauw hè, maar dat is in feite wat je doet, wanneer je verdwaald bent in je hoofd, telefoon, of in contact met een ander. Wanneer je je niet kunt concentreren op je werk. Je merkt dat je zit te piekeren. Wanneer je op je telefoon door social...

Lees: Wachtverzachter

Lees: Wachtverzachter

"Jij praat zo mooi ABN”, zei mijn teamleidster, toen ik, net afgestudeerd, via uitzendwerk in de verzekeringen belandde. "We krijgen zo'n bandje waar mensen dan 1,2 of 3 moeten kiezen, kun jij niet even de tekst ervoor inspreken?" Fast forward 25 jaar later, en ik...

Minder op je scherm voor meer rust in je hoofd

Hoewel we er allemaal over klagen: het is zo druk in mijn hoofd, hebben we het ook nodig… kunnen we met ons verstand prachtige dingen bedenken, plannen maken. Het is alleen vaak zo overprikkeld, dat brein, met als grote oorzaak: de smartphone en alle online input die we de hele dag krijgen.

Zoals je in mijn blogs leest, is de telefoon best een struggle voor me. De laatste maanden experimenteer ik bewuster met minder op mijn scherm zitten. Mijn aandacht meer richten op de dingen waar mijn hart blij van wordt. Uit de loop van “even kijken – blijven scrollen – zelfverwijt” stappen door die telefoon veel vaker weg te houden van mijn dagelijks leven.

En dat levert me, naast die rust in mijn hoofd, vooral veel meer focus op. En voldoening omdat ik – eindelijk – die klussen klaar waar ik al zolang tegenaan hikte!

Ik deed dit Experiment samen met een aantal anderen en ben er een cursus voor aan het maken.

Meer weten? Schrijf je in voor mijn Inspiratiemail en ik hou je op de hoogte.