Het Experiment

Minder op je telefoon voor meer rust in je hoofd

Hoewel we met z’n allen klagen over hoe druk we het hebben en hoe druk ons hoofd voelt, hebben we de hele dag door een grote stoorzender binnen handbereik: onze smartphone. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat – elke paar minuten grijpen we die telefoon – om dingen “te checken”, een rondje langs socials en andere apps waar je echt niet zonder denkt te kunnen.

Het gevolg voor velen van ons: versnipperde aandacht, tekort aan nachtrust en een overprikkeld brein dat nog maar moeilijk tot rust komt.

De laatste maanden experimenteer ik bewuster met minder op mijn scherm zitten, na een jarenlange strijd met schermen, en een paar doomscrollsessies dit voorjaar waardoor ik het he-le-maal zat was. Ik kom van ver – en was al een tijd aan het proberen mezelf en mijn telefoon (en Ipad) gebruik “onder controle” te houden.

Ik wilde zo graag mijn aandacht meer kunnen richten op de dingen waar mijn hart blij van wordt. Uit de loop van “even kijken – blijven scrollen – zelfverwijt” stappen door die telefoon veel vaker weg te houden van mijn “things to do”.Meer dingen te máken in plaats van te consumeren wat apps mij voorschotelen.

Al gauw in het Experiment had ík weer de regie. En dat leverde me focus op, én voldoening, omdat ik – eindelijk – weer zelf bepaal waar ik mijn aandacht op richt. Een gevoel van vrijheid, zoals vroeger

Een 30 daags Experiment om jezelf losser te maken van je telefoon.

Ik deed dit Experiment voor de zomer samen met 6 anderen – die er net als ik veel baat bij hebben gehad – en ben alle opgedane kennis en ervaring nu aan het verwerken voor een tweede ronde. De psycholoog én creatieve geest in mij worden hier helemaal blij van 🙂

Wil je ook meer / weer grip op je telefoongebruik?

Schrijf je hieronder in voor mijn Inspiratiemail (max 2 keer per maand) en ik hou je op de hoogte wanneer de volgende ronde start.

Meer lezen?

Wil je alvast wat lezen over mijn ervaringen van afgelopen tijd?  Ik ben begonnen met bloggen over “Minder op je telefoon zitten”.

Ook leuk om te lezen wanneer je vanavond denkt “Ik wil nu even niet doelloos scrollen, maar wat dan?” 😉