Verbeelden en verwoorden van je gevoel


Als je tegenslag in je leven meemaakte, kan het zijn dat zo’n drang voelt om weer “de oude” te worden. Of snel die “nieuwe/ betere versie” die het leven weer aankan. Misschien ervaar je dat je omgeving je vooral aanspoort om vooruit te kijken. Of ben je het vooral zelf die “door” wil, en het maar lastig vindt om gedachtes en emoties ruimte te geven.

Als je maar…. dan zou het leven een stuk beter zijn. Je stopt nare gevoelens weg, of geeft ze wel ruimte, maar dan daarna zou het toch over moeten zijn. Je probeert het met mindset, met ritme, met schema’s en allerlei vormen van controle. Ondertussen ga je voorbij aan wat je voelt en denkt, want dat past daar niet in, toch?

Verzachting door opmerken

Ik geloof erin dat meer stilstaan bij je gevoel en gedachten, de weg is om lichter door het leven te gaan, ook in zware tijden. Ik help je graag om met meer zachtheid door zo’n periode te navigeren, of er achteraf met meer zachtheid naar te leren kijken. Waardoor je er (weer) op leert vertrouwen dat je gevoel een leidraad is. Een hele waardevolle, die je mag volgen.

Hoe zou het zijn als je die ruimte neemt voor jezelf?


Dat kan bij mij op twee manieren, een online gesprek “Wacht-verzachter” of ateliersessie “Vorm aan je gevoel” in Rotterdam.

Wat ze gemeen hebben? Het gevoel van een arm om je heen, verzachting van waar emoties soms zo hard voelen. Ervaren dat je mag zijn wie je bent. Dat je weer het gevoel hebt thuis te komen bij jezelf.

Via Zoom of telefonisch kun je je verhaal delen. Ik zal niet komen met praktische oplossingen of manieren om gedachtes om te buigen. Wel bied ik een luisterend oor, erkenning, zal je helpen meer te vertrouwen op wat je ervaart. Ik schreef hier symbolisch over in “Wachtverzachter”.

In mijn atelier in Rotterdam kun je een tastbaar aandenken maken, wat symbool staat voor jou op dit moment. Vanuit kleur en symboliek laat je de vloeibare acrylverf haar werk doen, ik begeleid je bij elke stap. Of schilder een houten kastje, waar je symbolen of aandenkens in kunt zetten die voor jou belangrijk zijn. Heel waardevol wanneer je bijvoorbeeld verlies hebt meegemaakt wat je wat meer wegstopt dan je eigenlijk zou willen.

Lees hieronder meer, voel wat bij jou past,
en stuur me een berichtje voor verdere vragen, of om een afspraak te maken!

 VERBEELDEN / VERWOORDEN VAN GEVOEL

Online of in Rotterdam

Vorm aan je gevoel


Individuele
workshop en gesprek in mijn atelier in Rotterdam, 
2,5-3 uur

Wat het inhoudt:

Een gesprek om kennis te maken, met direct aansluitend een workshop waarmee je vorm geeft aan je gevoel.

Dit kan met verf op een doek zijn, of een herinneringshuisje wat je beschildert en waar mooie symbolen in kunnen. 

* Passend wanneer je het lastig vindt om ruimte te maken voor jezelf in je dagelijks leven, je gevoelens wegduwt, omdat je vooral heel veel gedachten òver je gevoel hebt.

Ook goed toe te passen wanneer je (vroeg) in de zwangerschap afscheid hebt moeten nemen, of wanneer je nog geen vorm gevonden hebt om iets wat gebeurd is mee te kunnen verwerken.

* Je hoeft geen creatieve ervaring te hebben, ik begeleid je door alle stappen.

Een workshop geeft heling, verzachting, en helpt je verdriet minder zwaar te laten voelen,

Rotterdam, 2,5 -3 uur

Jouw bijdrage: € 149,-

(inclusief materialen, BTW niet van toepassing)

WACHT - VERZACHTER


Een verzachtend, online gesprek van mens tot mens; 60-75 minuten, per Zoom of telefoon.

Wat het inhoudt:

* Om je te steunen in onzekere tijden – bijvoorbeeld na verlies of bij  (nog) onvervulde wensen.

* Je kunt me al je vragen stellen, hoe gek je ook denkt dat ze zijn.. “Heb jij ook dat je…” Of ik nu hetzelfde heb meegemaakt of niet: ik vind niets gek, en luister met compassie.

Ik ben – als het relevant is of je iets wil weten – open over mijn levenservaringen op het gebied van verlies, verslaving, stilstaan bij hoe het nu is.

*Ik geef geen behandeling, maar geef verzachting aan gevoelens en gedachten die we vaak als hard ervaren,

Als je meer hulp of lotgenotencontact zoekt, denk ik graag met je mee op welke manier dat kan.

Ik  help je niet af van nare gevoelens en gedachten, maar help je er om zo’n manier mee om te gaan, dat ze zachter en lichter voelen.

Via Zoom 0f telefoon, 60-75 minuten

Jouw bijdrage: € 75,-

(BTW niet van toepassing)